Kondomer vs. p-piller

Det er ikke til å komme utenom at dersom du vil unngå en uønsket graviditet, så er sølibat det eneste prevensjonsmiddelet som er 100 % sikkert. Siden sølibat er en smule kjedelig og ensomt, kan det være greit å vite at det finnes metoder som er nesten like sikre.

P-piller og lignende prevensjonsmidler

P-piller og andre hormonelle prevensjonsmetoder er den mest brukte prevensjonsmetoden, og en av grunnene er selvfølgelig at det er ganske sikkert når det kommer til å ikke bli gravid. Statistikerne har regnet ut av at hundre jenter som bruker p-pillen er det bare en som blir gravid. Både plaster og p-sprøyter regnes som 99 % sikkert. Det viktige med p-piller er å huske å ta dem hver eneste dag, og aller helst til rundt samme tid på døgnet. Dersom du starter med pillene første dag i menstruasjonen trer beskyttelsen i kraft med gang, ellers må du benytte deg av kondomer i en periode på sju dager. Det samme gjelder om det går mer en 36 timer mellom inntak av to piller.

Kondomer beskytter mot mer enn graviditet

I forhold til for eksempel p-piller blir et sted mellom tre og ti par som bruker kondom gravide. Det er en del fallgruver forbundet med bruken. Blant annet finnes det enkelte scenarioer der det er mulighet for at kondomet kan sprekke. Mannen bør, for eksempel, finne en kondomstørrelse som samsvarer med penis. Er kondomet for lite, øker sannsynligheten for at det sprekker. Det samme gjelder om du bruker to kondomer samtidig utenpå hverandre eller at skjeden er for tørr. Da oppstår det friksjon, noe som ikke er positivt i denne sammenheng. Du må også passe på å ta på kondomet i god tid, venter du til halvveis ut i samleiet, kan det være for sent. Det er et par andre ting som er viktig når det kommer til kondomer og det er for det første at dette er det eneste prevensjonsmiddelet, i alle fall til dags dato, som er designet for menn. Den andre tingen, og antagelig den viktigste, er at kondomer er den eneste formen for beskyttelse under seksuelt samvær som gir fullgod beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer. De vanligste av disse er klamydia, gonore, kjønnsvorter og herpes. Klamydia er spesielt farlig da det kan redusere forplantningsevnen. En annen smittsom kjønnssykdom som kondom også beskytter mot er hiv / aids. En sykdom med dødelig utgang.

Fordeler og ulemper med kondomer

Dersom man er i et fast forhold kan -piller eller andre metoder basert på hormoner være en god løsning for å unngå uønsket graviditet. Dersom du bytter seksualpartner ofte eller er i et helt nytt forhold, er kondom den beste løsningen. Da er du ikke bare beskyttet mot graviditet men også mot uønskede sykdommer. Det er et viktig ansvar for mannen å ha kondomer liggende, og han kan forsikre et maksimalt nivå av nytelse ved å skaffe seg tynne kondomer eller kondomer med tett passform. Hvis du ikke har råd til slike kondomer, er det alltid mulig å skaffe seg dem gratis på nettet!